En behandling för att reducera kärl

Har du pigmenteringar, små pigmentfläckar, sol skadad hud eller problem med rodnad i ansiktet? Med IPL hos Citylaser finns en av de mest effektiva behandlingarna för att reducera just dessa små kärl i ansiktet med hjälp av korta ljusimpulser. Man förbättrar samtidigt fina linjer, rodnad efter acne ärr och ger en ökad både fuktnivå och spänst i huden. Du får en jämnare ton och en fräschare och framförallt friskare hud.

Men vad är IPL egentligen?

Det är till en början en förkortning av Intense Pulsed Light eller på svenska intensivt pulserande ljus. Det är en teknik som skapar högintensivt ljus med en våglängd på ungefär 515 nm – 640 nm under en knapp sekund. Man använder det både av medicinska och kosmetiska skäl men passar väldigt bra som behandling för hudproblem.

Men hur går IPL till då? Jo, inför behandlingen så lägger man en svalkande gel på området som ska behandlas. Alternativt delar av ansiktet eller hela. Därefter så använder man en maskin som med hjälp av intensiva ljusimpulser tar sig in i huden och liksom ”skjuter” bort dem små kärlen i huden tills hela området är klart.

Ett vanligt missförstånd

Efter många år inom laserbranschen har vi märkt att IPL ofta misstas för att vara en laserbehandling istället för pulserande ljus. Det är däremot skillnad på dessa två tekniker då laser har en mer fokuserad spridning av ljus medan IPL har en bredare spridning. Däremot ska du under båda behandlingarna undvika sol och det finns risk att du får en liten svullnad och tillfälligt röd hud. Men kom gärna in för en kostnadsfri konsultation hos oss på Citylaser så kan vi berätta allt du vill och behöver veta om behandlingar inom IPL. Vi på Citylaser finns här för dig, din hälsa och välmående!