Lite vardagsträning under en terassvärmare

I dessa tider av Tough Viking, nya träningsformer och Göteborgsvarv, är det lätt att glömma bort den enkla vardagsträningen. Många blir nog så uppslukade av hetsen att delta i speciella events att de tappar sugen. Träning behöver inte vara en snackis, något att skryta med på Facebook eller ett samtalsämne på lunchen, man kan bara göra det och hålla det för sig självt. Jag jobbar själv konstiga tider (på en klädgrossist) och har en halvtimme här och en timme där, men inte nödvändigtvis när träningsanläggningarna är öppna eller vännerna vill hänga på. När orken att ta sig till gymmet eller åka till löpspåret med fem polare tryter, kan man bl a:

  • Ha ett minigym på altanen eller balkongen. Du kan använda terassvärmare, träningsmattor, hantlar och andra träningsredskap. Stör du inte grannarna kan du byta lurarna mot högtalare. Stayhome är en bra leverantör av sådan utrustning.
  • Knata upp med sina barn på lämplig bergstopp i närheten och busa med dem på turen. Du anar inte hur svettigt det kan bli och så har man kul med barnen samtidigt.
  • Cykla en mil eller en och en halv. Det går på under en trekvart. Många som träningscyklar pratar racercyklar, cykelkläder och 5 mil, men på en trekvart kan du beta av en rejäl sträcka som bränner rejält med kalorier innan den där duschen du ändå skulle tagit, och du kan använda vanliga kläder eller träningskläder.
  • Tokstäda …