Datorer i min ungdom

Var igår och köpte ett nytt datorbord till min son, hans gamla datorbord är några år och enligt honom själv alldeles för litet för alla hans skärmar (han har 3st). Jag är inte så värst för att sitta vid datorer dagarna i ända, jag tycker mer om att vara ute och röra på mig, träna och umgås ansikte mot ansikte. Men min som som nu till hösten började gymnasiet, på en datautbildning, har användning för en dator i sitt studerande. När jag gick på gymnasiet (slutet av 80-talet) var datorer något väldigt främmande och bara något som fanns i skolans forskningslokaler. Att bära med sig en dator överallt var på den tiden näst intill otänkbart. Det fanns ryggsäckar man kunde köpa till datorn, men då datorerna på den tiden vägde flera kilo var ryggsäcken inte lätt att ha med sig. Datorerna var också mycket mycket dyrare än vad de är idag, minns att den första hemdatorn vi skaffade köpte far min genom jobbet. Allt man kunde göra på den var att rita i ritprogrammet Paint, använda miniräknare och lägga till kontakter i den inbyggda adressboken. Inte alls lika användbar som dagens datorer, som man kan spela på, se film på, prata med vänner på, handla på och för att inte glömma skriva skolarbeten på.

Jag glömde nästan, ska på anställningsintervju hos ett företag som jobbar med affärssystem, tänkte arbeta på deras kundtjänstavdelning. Önska mig lycka till!