Med aktivitetsarmband kan jag mäta min träning

Att vara ute och springa nästan varje dag gör att man vill veta ifall man har gjort bättre ifrån sig än dagen tidigare. Förr använde jag alltid min telefon för att föra statistik på saker som hur snabbt jag sprang, puls, och så vidare. Då använde jag mig av appar som Runkeeper och Endomondo, vilket fungerade bra, det var dock svårt att alltid behöva tänka på hur man sprang, så att inte telefonen trillade ur fickan på träningsbyxorna.

Det var därför jag blev så lycklig när jag upptäckte att man kunde föra samma sorts statistik genom att sätta på sig aktivitetsarmband när man är ute och springer. Med ett aktivitetsarmband kan man göra allt det man kunde med telefonen och apparna. Armbandet kommer med en touchskärm, som går att trycka på för att få fram mer information. Då armbandet inklusive skärmen inte är större än en klocka, är det enkelt att ha på sig den vart man en är. Det finns till och med inbyggd sömnmätare i armbandet, med denna kan jag mäta hur länge och hur väl jag sover varje natt. Att ha reda på hur jag sover gör det verkligen lättare att förstå hur mycket min träning min kropp kommer orka med under dagen.

Har jag en natt där jag sover dålig vet jag redan på morgonen att jag inte kommer orka springa de 5 kilometer som det är runt det långa spåret i skogen jag brukar springa i. Då är det bättre att jag tar 2,5:an eller några gånger runt spåret som är 1 kilometer långt.

Jag har hört att man i vissa aktivitetsarmband även kan räkna ut kaloriintag och andra matrelaterade saker som hur många gram salt, protein och annat en maträtt innehåller.

Vad som är roligt är att man genom exempelvis Facebook kan dela sina resultat med sina vänner, på så sätt kan man jämföra sina resultat med andra. Nu ska jag ut i spåret igen, vi höres.