Underställ håller dig torr och varm

Ruggigt väder ute idag. Går mot bussen samtidigt som regnet öser ned över mig på gatan. Bor på västkusten men har aldrig vänjt mig vid det blöta vädret. Det är kombinationen av regn o kraftiga vindar som gör det extra kallt. Jag brukar alltid klä mig varmt när det blir ruskväder. Idag tänkte jag till lite extra och satte på mig ett underställ. Man tror kanske inte att det gör skillnad med ett underställ i kalla och blöta väder, men det gör stor skillnad.

Ett underställ har den fiffiga funktionen att det transporterar bort svett och håller dig torr. Du ska ha understället närmast kroppen, ovanpå har du en tröja och ytterst är det bra med en vind- och vattentät jacka.

Det finns olika märken att välja mellan men min smak föll på underställ i merinoull. Jag köpte mitt underställ i en butik inne i Stockholm för några år sedan.

Idag blir det att starta med en god frukost när jag kommer in till jobbet. Vi har en personalrestaurang som en dag i veckan har frukost till bra pris. Det är en buffé av god mat; ägg, bacon, gröt, fil, yougurt, delikatessostar, olika korvar, köttbullar och bakelser till kaffet. Många av mina kollegor brukar käka frukosten och det blir lite trevlig social samvaro innan arbetsdagen startar upp på kontoret.

Ikväll är det dags att laga lite mat. Ska koka upp en köttgryta och steka upp lite köttbitar för kommande vecka. Köttgrytan är rätt lätt att göra och låter man den bara puttra för sig själv i 1-2 timmar blir den riktigt god.