Fritidskläder som funkar hela året

Sommaren närmar sig sitt slut, men då kommer min favorit årstid, hösten. Den är som gjord för att traska runt i skog och mark. Att titta och lyssna efter djur- och fågel liv, eller att bara njuta av en kopp kaffe med utsikt över ett tjärn. Då mår jag som bäst i livet, och jag mår ännu bättre när jag har rejäla kläder som lever upp till mina krav för fritid och friluftsliv.

Duger kläderna åt jägare, då duger de åt mig

Jag har aldrig kommit mig för att bli jägare själv, men jag har ofta tänkt tanken. Många av mina vänner jagar, men för mig är skogsupplevelsen värd lika mycket som adrenalin påslaget många jägare får när det närmar sig ett bytesdjur. Men en sak jag har gemensamt med jägare, kanske inte alla men många, är intresset för kvalitet i det man har på sig. Är man 8-10 timmar i skogen är det ju viktigt att man är bekväm i det man har på sig. Så för mig blev det så att jägarbyxor blev mina fritidsbyxor herr, något jag inte har behövt att ångra.

Funkar i alla lägen

Numer bär jag, enligt kvinnan i mitt liv, mina Mount Zero fritidsbyxor alldeles för ofta. Jag vet att det ser lite slarvigt ut, men jag älskar känslan av dem. De börjar bli rejält slitna, men snart fyller jag år och då vet jag vad jag skall ge mig själv i present. Det blir en ny modell med lite stretch, och för att tysta kritiken skall jag köpa ett par till min bättre hälft också. När hon väl får känna på dem lär hon förstå varför jag inte vill ta av dem.